Дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан призупинили

Дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан не скасовано, але призупинено.

Про це повідомили на офіційному сайті Міжнародної федерації фехтування.

Зазначається, що після тривалого розгляду інциденту федерація вважає "чорну картку" для українки правомірною, але консультацій із МОК дозволяє Харлан змагатися на чемпіонаті світу для "дотримання олімпійського духу".

Дискваліфікацію шаблістки Ольги Харлан призупинили, українка зможе виступити на чемпіонаті світу у командних змаганнях

Тобто "чорна картка" для українки залишатиметься в силі, проте Харлан зможе змагатися в командному турнірі на чемпіонаті світу в Мілані. Це необхідно для кваліфікації на Олімпіаді 2024 року в Парижі.

"Я вдячна за це рішення. Найважливіша річ для атлета зараз — мати змогу виступати, для сімʼї, для команди, країни і людей, які мене підтримують. У ці кілька складних днів я вдячна за всю підтримку з усього світу", — цитує Ольгу сайт федерації.

Дискваліфікацію шаблістки Ольги Харлан призупинили, українка зможе виступити на чемпіонаті світу у командних змаганнях

Варто зазначити, що "чорна картка" у фехтуванні означає не тільки дискваліфікацію з одного старту, а й відсторонення від усіх можливих змагань на наступні два місяці. Відповідно участь Харлан на ЧС-2023, а відтак і на Олімпійських іграх, могла б не відбутися.

Водночас після скарги федерації фехтування України та листа НОК України з вимогами скасувати дискваліфікацію шаблістки, президент МОК Томас Бах надав Ользі гарантоване місце на Олімпіаді-2024.

Нагадаємо, українську шаблістку Ольгу Харлан дискваліфікували через відмову потиснути руку росіянці.