Директора комунального підприємства судитимуть за розкрадання грошей під час будівництва Подільського мосту

У Києві судитимуть в. о. директора комунального підприємства “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” через завищення витрат на оренду техніки під час будівництва Подільського мосту. 

Слідчі встановили, що у квітні 2017 року комунальне підприємство та генпідрядник уклали договір на будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро.

Пізніше, у червні 2023 року, підприємство, генпідрядник та підрядна організація підписали акти приймання виконаних будробіт з витратами на експлуатацію машин і механізмів (компресори дизельні, крани на автомобільному ходу, насоси бурові, бурова установка для влаштування паль).

Згідно висновку будівельно-технічної експертизи — витрати на оренду вказаної техніки завищили на понад 24 млн гривень.

Подільська окружна прокуратура вже направила обвинувальний акт відносно виконувача обов’язків директора КП до суду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Також прокурор в інтересах територіальної громади подав позов щодо відшкодування спричиненої шкоди.

Слідство відносно генпідрядника та підрядних організацій триває.

“Наш Київ” вже писав, що Києво-Могилянську академію вдруге оштрафували за незаконну реконструкцію Братських келій.

Як виглядає оцифрований фасад садиби Терещенків: фото