Ділянку у Солом'янському районі перетворили на сміттєзвалище: фото

В Солом'янському районі Києва земельну ділянку на Совках перетворили на стихійне сміттєзвалище. У незаконному засмічені території підозрюють керівника "Київавтодору" та екскерівника КП "ШЕУ".

Ділянку у Солом'янському районі перетворили на сміттєзвалище: фотоПро це повідомили представники столичної прокуратури.

Протягом тривалого часу туди звозили будівельне сміття, металобрухт, побутові відходи, використані автошини, залишки оборонних споруд.

Ділянку у Солом'янському районі перетворили на сміттєзвалище: фото На ділянці також виявили велику кількість ялинок та сосен, які викинули після нового року. Підкреслюється, що на відповідну територію мали вивозити лише сніг.

Ділянку у Солом'янському районі перетворили на сміттєзвалище: фотоДілянку у Солом'янському районі перетворили на сміттєзвалище: фотоЗазначається, що керівник "Київавтодору" не контролював діяльність підприємств, які звозили відходи. Це призвело до засмічення та забруднення ділянки хімікатами, що створило небезпеку довкіллю. Крім того, збитки через забруднення становлять 278 мільйонів гривень.

Ділянку у Солом'янському районі перетворили на сміттєзвалище: фотоПосадовців підозрюють у службовій недбалості, наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що за тиждень у Києві демонтували 66 незаконних елементів благоустрою.

На Київщині відбудують цілий мікрорайон: мешканцям показали візуалізації