Депутатка Верховної Ради Вікторія Сюмар обурилась цінами на деякі страви, які подають в парламентській їдальні. Вона показала меню, де на обрані сезонні овочі ціна перевищує ринкову на 2000%.
Наприклад, за порцію баклажанів, приготовлених на грилі (100 гр) просять 60 гривень. Тобто кілограм баклажанів коштує 600 гривень. Завищена ціна і на перець, приготовлений тим самим способом — 100 гр коштує 100 гривень. Тобто за кіло треба віддати 1 тисячу гривень.
"Баклажани - 600 грн за кг (на ринку купую по 30 максимум), перець - 1000 грн кг (на ринку 70 грн), кабачки - 600 грн", — йдеться у дописі депутатки.
Посадовиця також надала фото страви. На думку депутатки, ціна "кулінарного шедевра" не сходиться з його якістю та подачею.
Депутатка визнає, що на готову страву зазвичай роблять націнку, але ціна не відповідає вкладеній праці. "Це просто баклажани з духовки", — наголосила Вікторія Сюмар.
Раніше ми писали, що у Києві зросла ціна на легендарний столичний стріт-фуд — сосиску в тісті "Київська перепічка".