Департамент охорони культурної спадщини не давав дозволу на знесення Садиби Грубера

У Департаменті охорони культурної спадщини не давали дозволу на знесення флігеля Садиби Грубера на Прорізній 25А.

Про це виданню Укрінформ повідомила очільниця департаменту Марина Соловйова.

Вона наголосила, що позиція установи щодо цього питання однозначна — департамент виступає проти забудови чи реконструкції на цьому об'єкті. За словами Соловйової, історична будівля може підлягати виключно реставрації.

Посадовиця розповіла, що Департамент культурної спадщини попередив Департамент земельних ресурсів, що вищезгаданий будинок та розташовані біля нього пам'ятки та об'єкти культурної спадщини на Прорізній і Володимирській — це "історичний ареал", де згідно з законом не може бути жодної реконструкції. Проте, каже Соловйова, їхні звернення було проігноровано.

Зокрема під час голосування за передачу землі на Прорізній під реконструкцію, позицію Департаменту культурної спадщини, який був проти, не врахували.

"Департамент земельних ресурсів не почув нас, депутати не звернули увагу на нашу позицію. Я вважаю, що всі будинки, які є пам'ятками, мають бути відреставровані. Незважаючи на те, якої форми власності цей об’єкт. Будь-який власник має діяти у межах закону і має реставрувати будівлю, яка є у власності", — наголосила посадовиця.

Нагадаємо, 1 листопада земельна комісія Київради передала під знесення флігель Садиби Грубера.