День музеїв в Києві
Фото: unsplash.com

Сьогодні, 18 травня, у світі відзначають Міжнародний день музеїв. Київські музеї до цього дня також будуть проводити заходи, які можливі в умовах воєнного стану, повідомляє КМДА.

Там відзначили, що музеї поки що не поновлюватимуть свої експозиції, але проводитимуть локальні заходи, просвітницьку та наукову діяльність. Усі охочі зможуть відвідати мистецькі заходи, поспілкуватись з музеєзнавцями та літераторами. 

Ось що підготували столичні музеї до Міжнародного дня музеїв:

Музей гетьманства

18 травня відбудеться екскурсія вулицями Подолу "Козацький Київ", яка розпочнеться о 15:00. Деталі маршруту можна дізнатись за телефоном (067) 979-01-32.

Музей видатних діячів української культури

17-18 травня відбудуться онлайн-екскурсії "Леся Українка: цікаві факти не з підручника".

Літературно-меморіальний музей М. Булгакова

18-19 травня з доброчинною метою відбудуться "Благодійні чаювання на веранді". Також до 19 травня включно триватиме благодійна ініціатива «Літературні аптечки» — збір коштів на ключові розхідні комплектуючі, а саме турнікети та кровоспинні засоби для тактичних аптечок (до кожної аптечки додадуть наліпки з улюбленими рядками з українських віршів та прози від донаторів).

Музей Шолом-Алейхема

18 травня пройде виставка графіки "Київ – Єрусалим": плакати київського графіка Миколи Гончарова "Війна в Україні" та комп’ютерна графіка Михайла Корості (США). Захід можна відвідати онлайн або у виставковій залі;

26 травня пройде виставка скульптури "Шолом-Алейхем у майстерні Михайла Карловського". Захід за можливості відбудеться у виставковій залі музею або онлайн зі скульптурної майстерні Спілки художників України.

День музеїв у Києві: куди піти