Де і коли дивитися церемонію сходження Благодатного вогню

Щороку напередодні Великодня відбувається урочиста церемонія сходження Благодатного вогню. Її проводять у Храмі Гробу Господнього у Єрусалимі. Цьогоріч церемонія відбудеться у суботу, 23 квітня. 

Розповідаємо, де і коли дивитися онлайн-трансляцію сходження Благодатного вогню. 

За традицією Благодатний вогонь зійде у невеличкій капличці, збудованій над місцем поховання Ісуса Христа. Упродовж усього часу, поки сходить вогонь, буде проходити молитва. Як тільки вогонь зійде — від нього запалять зв'язку із 33 свічок, які символізують вік Ісуса Христа.

Від Благодатного вогню запалюють свічки по усьому Єрусалиму, потім спеціальними літаками везуть на Кіпр та в Грецію, а звідти — по всьому світу. До України традиційно Благодатний вогонь прибуває у ніч перед Великоднем. 

Де і коли дивитися онлайн-трансляцію сходження Благодатного вогню?

Зазвичай сходження Благодатного вогню відбувається у проміжок часу між 12 та 16 годинами. Цьогоріч більшість трансляцій починаються о 13:00 і тривають до 17:00. 

Зокрема, український телеканал "НТН" розпочне пряму трансляцію сходження Благодатного вогню у Храмі Гробу Господнього сьогодні о 13:30. Подивитися на урочисту церемонію можна буде на сайті телеканалу або у соціальних мережах.

Також за сходженням Благодатного вогню можна спостерігати у трансляції "Укрінформу". 

Великдень 2022: де дивитися онлайн-трансляцію богослужінь у Києві