ДБР передало на потреби армії цінності, які намагалися вивезти закордон

Слідчі ДБР передали до держбюджету цінності на суму близько одного мільйона доларів, які вилучили в одного з працівників українського посольства в країні ЄС під час спроби незаконно вивезти їх закордон. Про це повідомляє ДБР.

Ще 28 лютого минулого року на пункті пропуску “Ягодин” слідчі ДБР провели огляд дипломатичного мікроавтобуса, в якому виявили та вилучили майже 68 тисяч євро, понад 140 тисяч доларів, понад 12 кг злотих злитків, золоті ювелірні вироби загальною масою 13,8 кг, а також велику кількість цигарок. Все це працівник посольства намагався вивезти закордон під виглядом дипломатичної пошти.

На підставі рішення суду вилучену готівку, ювелірні вироби та золото на загальну суму близько одного мільйона доларів конфіскували у власність держави. Ці кошти можуть бути використані на потреби Збройних сил України під час війни.

Представника посольства суд визнав винним у вчиненні правопорушення за ч. 1 ст. 483 МК України (переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю) та стягнув з нього штраф в розмірі 26,8 млн грн.

Спротив російській окупації, день 21