"Дарниця" отримала ліцензію на виробництво препарату Pfizer від COVID-19 в Україні
Фото ілюстративне: facebook.com/darnitsa.company

Українська компанія "Дарниця" виграла конкурс та підписала угоду із організацією The Medicine Patent Pool на отримання ліцензії щодо розробки та виробництва генеричної версії орального препарату проти COVID-19. Йдеться про препарат Pfizer — нірматрелвір у комбінації із низькою дозою рітонавіру. 

Про це повідомила пресслужба компанії.

Наразі "Дарниця" є першою та єдиною в Україні фармацевтичною компанією із правом розробки та виробництва цього препарату для поставок у 95 країн світу, зокрема і в Україну. Прероральне лікування, розроблене Pfizer, призначене в основному для лікування пацієнтів з COVID-19 легкого та середнього ступеня тяжкості, які мають високий ризик ускладнення. Ліки застосовують для уникнення погіршення і переходу захворювання з легкого ступеня тяжкості на середню тяжкість, а також для уникнення госпіталізації. 

У компанії зазначають, що з початком війни проблема COVID-19 відійшла на другий план. Утім офіційна статистика захворювань на COVID-19 вказує на те, що хвороба все ще залишається небезпечною для країни. 

З 17 лютого 2022 року за результатами клінічних випробувань МОЗ України дозволило використання препарату "Паксловід" компанії Pfizer від COVID-19. Через місяць, 18 березня, "Дарниця" офіційно виграла конкурс на виробництво цього препарату в Україні. 

Спротив російській окупації, день 27