Данія допоможе відбудувати Миколаїв — прем'єр-міністр Шмигаль
Фото: kmu.gov.ua

Данія вирішила долучитися до відбудови українських міст, пошкоджених внаслідок російських обстрілів та бомбардувань. Зокрема, країна допоможе у відновлені міста Миколаїв. 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з міністром закордонних справ Данії Єппе Кофод. 

"Вдячний Данії за рішення взяти участь у відновленні міста Миколаїв разом з іншими міжнародними партнерами. Впевнений, це стане основою для залучення великого та середнього данського бізнесу до реалізації інфраструктурних проектів в Україні", —  заявив прем'єр. 

Після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським Єппе Кофод заявив, що Данія також надасть Україні озброєння та допомагатиме у зборі доказів воєнних злочинів військових рф. Зокрема, за його словами, Данія вже виділила на допомогу Україні понад 200 мільйонів євро.  

У свою чергу, Володимир Зеленський відзначив допомогу уряду Данії в розчищенні та відбудові звільнених українських міст шляхом передачі відповідної будівельної техніки. За його словами, цей крок — один із результатів домовленостей, які нещодавно українській стороні вдалося досягнути під час перемовин з прем'єр-міністром Данії. 

Спротив російській окупації, день 68