Данілов розповів, коли запрацює лендліз для України
Фото: president.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю виданню "Ліга" розповів, коли запрацює лендліз для України. Документ передбачає постачання озброєння, боєприпасів та техніки Україні для боротьби з російськими окупантами. 

За словами Данілова, лендліз для України ще не почався, утім саме ухвалення закону про цю процедуру — вже дуже позитивне рішення. 

"Лендліз буде, питання — коли. Тут ми повертаємося до того, що на війні у кожного годинники працюють по-різному. Для когось доба це як доба, а для нас це зовсім інші виміри", — зазначив Данілов.

Він уточнив, що лендліз для України може запрацювати вже у найближчі місяці: у липні-серпні, модливо, у вересні. 

"Тут багато чинників. Треба розуміти, що світ не такий великий. Всі знають, що у кого є в країні. Наявність зброї, обладнання для її виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпасів радянського зразка 122-го і 155-го калібру майже не залишилося", — додав секретар РНБО. 

Нагадаємо, що 9 травня президент США Джо Байден підписав закон про лендліз для України. Цей документ значно спрощує процедуру постачання зброї та боєприпасів для України. 

Спротив російській окупації, день 115