Напій Sprite

Компанія Coca-Cola заявила, що з 1 серпня змінює колір Sprite із зеленого на прозорий пластик. Це пов'язано з тим, що зелений пластик не придатний для перероблення. Раніше прозорі пляшки були в наявності лише в деяких країнах.

Про це написали в CNN.

Пляшка Sprite

"Зелений пластик Sprite містить зелений поліетилентерефталат (ПЕТ), добавку, яку не можна переробляти в нові пляшки, що є ключовою ініціативою для компанії, оскільки вона прагне зменшити кількість пластикових відходів", — повідомляють представники компанії Coca-Cola.

Після вторинної переробки прозорі ПЕТ-пляшки Sprite можна переробити на нові пляшки, допомагаючи розвивати циклічну економіку для пластику.

"Вилучення кольорів із пляшок покращує якість переробленого матеріалу", — заявив Джуліан Очоа, голова компанії R3CYCLE, яка допомагає Coca-Cola покращувати перероблювання.

Крім того, Sprite оновить свій логотип і дизайн етикетки, яка, залишиться зеленою.

CNN повідомляє, що компанію Coca-Cola раніше дуже критикували за її шкідливий вплив на екологію. У 2020 році екологічна фірма Break Free From Plastic назвала компанію найбільшим забруднювачем пластику у світі. Після цього, у 2018 році Coca-Cola оголосила про свою ініціативу "Світ без відходів". 

Представники  Coca-Cola заявили, що зміна кольору пляшки зменшить використання пластику на 10 млн кілограмів у порівнянні з 2019 роком.

Coca-Cola відновила виробництво напоїв Schweppes на Київщині