Чорнобильську зону планують перетворити на туристичний магніт: подробиці

Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт, який має перетворити Чорнобильську зону відчуження на територію безпечного відродження та розвитку.

Для цього були внесені зміни но низки законів щодо регулювання питань функціонування місць, які зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Уряд планує зробити зону відчуження туристичним магнітом для відвідувачів з усього світу. Лише з 2017 по 2022 рік цю територію відвідали понад 250 тисячі туристів.

Після Перемоги туристичний інтерес до України зростатиме, а з ним і кількість охочих побачити місця, що зазнали впливу мирного атому, а далі російської варварської окупації.

Також в Чорнобилі розвиватимуть промисловий потенціал — будуватимуть об'єкти альтернативної енергетики та високотехнологічних виробництв. Для цього залучатимуть інвестиції.

Крім того, в зоні відчуження планують робити наукові відкриття та зберігати унікальну екосистему Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. 

Десятки тисяч гектарів Зони відчуження можуть стати територією інновацій та екологічного лідерства. Ми маємо створити нову історію Чорнобильської зони відчуження. Територія пам'яті про страшні події 1986-го року символізуватиме відродження

Раніше ми писали, що біля Чорнобильської АЕС збудують вітрову електростанцію.

На Київщині створять індустріальну зону, де вироблятимуть зелений водень