Motherland Pride
Фото: Saatchi & Saatchi Ukraine

На престижному фестивалі творчості та креативної реклами "Каннські леви" (Cannes Lions) кілька українських проєктів отримали високі нагороди.

Так, три проєкти з України отримали "Каннських левів" в категорії дизайну. "Срібло" в номінації "Створення нової айдентики бренду" (Creation of a New Brand Identity) отримав проєкт від агенції BANDA з логотипом Чорнобиля, що зникає з часом. 

Зображення: BANDA

"Бронза" в цій же номінації дісталася агенції Bickerstaff.734 за новий брендинг остову Хортиця The Island of a Mystery ("Острів таємниці").

Логотип Хортиці

Також в номінації "Просторові та скульптурні виставки і враження" (Spatial & Sculptural Exhibitions and Experiences) бронзу отримала агенція Saatchi & Saatchi Ukraine за гучний віртуальний перфоманс Motherland Pride із ЛГБТ-прапором на столичній скульптурі "Батьківщини-Мати".

 
Motherland Pride

Креативність. Толерантність. Канське Срібло 2021. В основі ідея прийняття, рівності та поваги до всіх людей. Батьківщина має захищати кожного, незалежно від орієнтації, культурних, соціальних або інших вподобань. Визнання ідеї в Каннах, як і поступове прийняття цього суспільством, демонструють, що Україна – частина демократичного західного світу, який стоїть на захисті свобод своїх громадян. Дякуємо @KyivPride за віру в ідею та @Dronarium Україна за круте втілення! #CannesLions2021

Posted by Saatchi & Saatchi Ukraine on Monday, June 21, 2021

Крім того, гранпрі "Каннських левів" у категорій DIGITAL CRAFT, в номінації "Контекстний контент у реальному часі" (Real-time Contextual Content) виборов спільний проєкт UNESCO та Polycam зі збереження української культурної спадщини Backup Ukraine. Він дозволяє усім охочим долучитися до збереження українських пам'ятників, будівель та визначних місць у вигляді цифрових 3D-моделей за допомогою телефону.

Backup UkraineЦей же проєкт отримав срібну нагороду у намінації "Інноваційне використання технологій" (Innovative Use of Technology).

"Дія" увійшла у шорт-лист фестивалю "Канські леви 2022" у двох номінаціях