Чому зникли зв'язок та інтернет у Херсонській області: стали відомі причини
Фото: pixabay.com

Російські окупанти відключили мобільний зв'язок та інтернет у Херсонській області та частині Запорізької області. Технічними причинами зникнення зв'язку інтернету стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах.

Про це повідомляє Держспецзв’язку.

"Проблеми, які виникли одночасно у всіх операторів мобільного зв’язку, а також у постачальників фіксованих інтернет-послуг, є нічим іншим, ніж черговою спробою окупанта залишити українців без доступу до правдивої інформації про перебіг війни, яку розв’язала росія проти України; та зробити свою брехливу пропаганду безальтернативним джерелом інформації, як це робиться в самій росії", — йдеться у повідомленні.

Окупанти хочуть створити видимість хоч якоїсь перемоги для свого бункерного вождя і з цією метою створити так звану Херсонську народну республіку. Проте українці виходять на проукраїнські акції та протестують, попри різні залякування з боку окупантів. Завдяки зв'язку мешканці тимчасово окупованих територій відчували підтримку усієї України. Щоб зламати їхній дух, окупанти відключили зв'язок та інтернет.

Паралельно з відключенням українських операторів на ворожих інформаційних ресурсах почали розповсюджувати фейкові історії про те, що розпорядження відключити зв’язок дала українська влада. Це найчистіший фейк, оскільки Держспецзв’язку завжди виступало за максимальний доступ українців до засобів зв’язку.

Українців, які перебувають на окупованих районах, попросили за можливості можливості переїжджати до інших регіонів.

"Закликаємо всіх бути обережними і не наражати себе на небезпеку", — закликали у Держспецзв’язку.

Щоб залишатися на зв'язку з Україною, можна слухати радіо на середніх хвилях (1278, 1404, 873, 657 кГц) за допомогою старих приймачів. 

Також українські канали розкодовано на супутнику:

  • супутник: Hotbird 13;
  • частота: 11 219 МГц;
  • поляризація: H (горизонтальна);
  • символьна швидкість: 29 900;
  • корекція помилок: FEC 3/5.
Спротив російській окупації, день 67