Чому у Києві зʼявились нові блокпости

У Києві зʼявились нові блокпости, які встановили для проведення тренувань з оборони. У КМВА пояснили, що після завершення навчань усі блокпости повернуться у режим "сну".

Блокпости у Києві, лютий 2023 року23 лютого очільник одного із секторів оборони отримав розпорядження від КМВА щодо розгортання нових оборонних систем столиці.

КМВА про нові блокпости у Києві лютий 2023В наказі наголошувалось, що усі блокпости міста мають бути повністю укомплектовані особовим складом протягом доби. 

Бійці мають якнайшвидше приступити до виконання поставлених бойових задач. А протягом доби блокпости обладнаються в повному обсязі, включаючи освітлення, обігрів тощо.

Зазначається, що такі оперативні дії потрібні для того, щоб визначити, скільки часу потрібно на встановлення блокпостів у Києві. Вони сплановані та проводяться керівниками міста та військовими ЗСУ.

Блокпости у КиєвіУ КМВА підкреслили, що загроза наступу з північного напрямку існує, проте на даний момент вона мінімальна.

На початку агресії для нас було багато нового, багато нестиковок. Але досвід цього року показав — що треба робити, на чому зосереджувати основні зусилля, які "сюрпризи" готувати. Однозначно, на сьогодні ми готові давати відсіч ворогові краще, ніж торік.

Такі тренування необхідні, оскільки оборону столиці потрібно постійно вдосконалювати.

Раніше ми писали, що ЗСУ оцінили ймовірність повторного наступу на Київ у лютому 2023 року.

Буданов розповів про плани росії на 23-24 лютого