Відключення світла

У суботу, 5 листопада, диспетчерський центр "Укренерго" запровадив додаткові аварійні відключення у деяких регіонах України. Це означає, що світло у споживачів у цих областях можуть додатково вимикати поза графіком.

Так, аварійні відключення  стосуються всіх категорій споживачів у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській,  Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. 

В "Укренерго" пояснюють, що такі додаткові обмеження стали необхідними через те, що у ранкові години споживання електроенергії збільшилось на 6,2% у порівнянні з минулою суботою (29 жовтня), та на 4,4% у порівнянні з учорашнім днем (4 листопада). 

"Шановні споживачі, звертаємо вашу увагу, що введення аварійних графіків в окремі години не скасовує дію графіків погодинних обмежень в інші години доби", — наголосили там. 

Енергетики порівнюють графіки погодинних відключень з лікуванням після тяжкого поранення чи хвороби, а графіки аварійних відключень — з вимушеним поверненням пацієнта в реанімацію.

"Так от, сьогодні знову була реанімація, після якої пацієнта продовжать лікувати консервативними методами", — кажуть в "Укренерго".

Як повідомили в YASNO, у Києві станом на 19:12 аварійні відключення завершились. Вони тривали на лівобережній частині столиці, щоб уникнути масових аварій у Дніпровському та Дарницькому районах.

Нагадаємо, для мешканців Київщини спростили графік відключень світла. Тепер в них доступний пошук за населеним пунктом.

Чому під час блекауту зникає мобільний інтернет