Назмені станції метро Києва

Наземні станції київського метро закривають під час повітряної тривоги заради безпеки населення, пояснив начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський в інтерв'ю ТСН.

Він наголосив, що в столиці під час тривоги увесь наземний електротранспорт, який підпорядковується місту, зупиняє роботу. Такий наказ надала КМВА.

Рішенням Ради оборони Києва було заборонено курсування поїздів метрополітену на відкритих ділянках та мостах під час повітряної тривоги.

На питання "Чому тоді міська електричка під час оголошення тривоги не зупиняє рух?" начальник Київського метрополітену зазначив, що вона не підпорядковується владі міста, тому наказ про зупинку під час повітряної небезпеки на цей вид транспорту не розповсюджується. 

Віктор Брагінський підкреслив, що у вагонах метро під час курсування наземними ділянками перебуває велика кількість пасажирів, тому ризикувати їхнім життям не можна. Крім того, поїзди проїжджають мости, на які найчастіше направлені ворожі ракети.

Нагадаємо, що неподалік від входу до станції метро "Чернігівська" прибрали стихійну торгівлю та встановили тимчасові обмежувачі для заїзду автотранспорту. 

Як працює метро Києва у 2023 році: графік і час роботи