Чому під час блекауту зникає мобільний інтернет

В ефірі телемарафону експерт телекомунікаційного ринку Роман Хіміч розповів про причини відсутності мобільного інтернету під час відключень світла.

Хіміч зазначив, що це взаємопов’язані речі, адже більшість базових станцій мобільного зв’язку в Україні використовують акумулятори в якості резервного живлення. При цьому для кількох годин роботи їм необхідно заряджатися цілу добу. Таким чином, через те, що мережі електропостачання виключають кожного дня, акамулятори банально не встигають перезаряджатися.

Водночас навіть навіть за умови блекауту базові станціїзберігають свою функціональність, тому ви можете відправляти смс та здійснювати дзвінки.

"Коли зникає електропостачання в побутових електромережах, то "вмирають" на цей час і мережі фіксованого зв’язку, які забезпечують абсолютну більшість трафіку даних", — каже Хіміч.

Експерт порадив українцям менше дивитися відеоконтент, а якщо у цьому є необхідність, — ставити найменшу роздільну якість. Це якнайкраще допоможе зменшити використання трафіку.

Нагадаємо, "Укренерго" продовжило графіки погодинних відключень світла. Детальніше про це тут.