Чи вимикатимуть світло у Києві та області 9 червня: подробиці

9 червня, у неділю, у Києві та області планують вимикати світло.

Про це повідомили в Укренерго.

Світло вимикатимуть з 20:00 до 22:00. В цей час діятимуть графіки погодинних відключень.

Відключатимуть світло, як для побутових, так і промислових споживачів. Вимкнення відбуватимуться в усіх областях країни. 

Дізнатися про обмеження за вашою адресою можна на сайті Yasno або на сайті ДТЕК. Абоненти компанії YASNO можуть дізнатися про графіки відключень за допомогою бота в Telegram.

Upd. Станом на 10:25, відключення світла на 9 червня по Україні скасовані. Про це повідомили в Укренерго. Причина — зниження споживання у вихідний день та повернення в роботу енергоблока АЕС. 

Нагадаємо, що у Києві тривалість відключень світла у два, іноді в три рази більша, ніж в інших містах України. Це пов'язано з великою кількістю критичної інфраструктури, яка розташована у столиці.

Також — головна причина застосування заходів обмеження — наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня 2024 року росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. 

Крім цього, обладнання Трипільської та Зміївської ТЕС зруйновано на 80%, розбирати завали будуть протягом декількох місяців.

На Київщині відкрили 145 пунктів незламності: подробиці