Чи підключать світлофори у Києві до ліній критичної інфраструктури: відповідь на петицію

Віталій Кличко відповів на петицію киян, в якій вони просили владу підключити світлофори в Києві та області до ліній критичної інфраструктури через стабілізаційні відключення. 

У відповіді йдеться, що під'єднання світлофорних об'єктів до першої категорії надійності електропостачання струмоприймачів можливе лише за умови внесення змін до ДБН. В разі ухвалення рішення, процес може зайняти кілька років та коштуватиме столиці від 2 до 4 мільярдів гривень.

"Враховуючи практичні терміни розробки проєктно-кошторисної документації, її узгодження та виконання будівельних робіт, у разі безумовного сприяння всіх відповідальних органів державної влади, зміна точки приєднання усіх світлофорних об’єктів, що перебувають на балансовому утриманні Комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху» триватиме декілька років та може коштувати від 2 до 4 мільярдів гривень", — повідомив мер Києва.

Він також додав, що вибіркове залишення в роботі ліній, які живлять світлофорні об’єкти на території Києва та підлягають повному відключенню, неможливе. А питання функціонування мережі світлофорних об’єктів на території Київської області не належить до компетенції КМДА.

Нагадаємо, світлофори у Києві відносяться до третьої й найбільш незахищеної категорії електроприймачів. Наразі резервним живленням забезпечена лише третина світлофорів міста.

Раніше ми писали, скільки світлофорів приєднати до резервного живлення та за якими адресами вони знаходяться. 

У Києві на заправці сталося вбивство — чоловік вистрілив в людину з рушниці: відео