Чи закриють школи на карантин: відповідь КМДА
Фото - Unsplash

В Києві ситуація із захворюваністю школярів на ГРВІ контрольована. Причин переводити школи в онлайн-режим немає.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За останній тиждень у столиці на ГРВІ захворіли 3 216 школярів. Це трохи менше 2% від тієї кількості учнів, які навчаються офлайн.

"Це точно не критичні показники, і ситуація контрольована. Наразі загальний показник захворюваності на 46,6% нижче епідемічного порогу, різкого зростання не спостерігається. Сезонне захворювання в дітей здебільшого проходить у легкій формі", — зауважив Валентин Мондриївський.

Жителям столиці надали рекомендації, які допоможуть вберегтися від поширення інфекційних захворювань:

  • Дотримуйтеся правил особистої гігієни. Часто мийте руки з милом упродовж 20-ти секунд. Користуйтесь антисептиком, вміст спирту в ньому не повинен бути менше 60-80%. Уникайте дотиків до свого обличчя. Не торкайтеся брудними руками очей, носа та рота.
  • Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ та тими, хто має симптоми застуди. Мінімальна дистанція має становити 1,5 м.
  • Термічно обробляйте продукти.
  • Провітрюйте та зволожуйте приміщення.
  • Захворів — сиди вдома. Це перше правило, яким має керуватися кожен, хто відчув симптоми захворювання.
  • При проявах симптомів хвороби — повідомте свого сімейного лікаря. Не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо він вбачає таку необхідність.

Валентин Мондриївський підкреслив, що у Києві відстежують ситуацію із ГРВІ. В разі необхідності у КМДА прийматимуть рішення щодо карантинних заходів залежно від ситуації — в окремих школах, районах чи в місті загалом.

Відбудова Київщини: в Мощуні відкрили новий "Пункт здоров'я"