укриття

Освітній омбудсмен Юрій Кононенко в інтерв’ю одному з українських ЗМІ розповів про готовність шкіл до очного навчання в умовах війни. 

За його словами, наразі з 13 700 шкіл тільки 1100 мають укриття та необхідну ступінь захисної споруди. Тобто станом на сьогодні убезпечити учнів у разі небезпеки, що є найважливішою ознакою готовності до офлайн навчання, зможуть лише 8% навчальних закладів України. Про це свідчать результати аудиту шкіл щодо наявності та облаштування бомбосховищ.

Кононенко звертається до батьків, аби вони ініціювали питання виділення коштів і створення всього необхідного для укриттів в закладах освіти чи садочках, де навчаються їх діти, якщо ті не мають бомбосховищ.

Також освітній омбудсмен додав, що моніторинг шкіл, університетів та садочків продовжується. Влада слідкує, щоб заклади відповідально підготувалися до нового навчального року.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві освіти та науки повідомляли, що з 1 вересня школярі та студенти мають повернутися до навчання в офлайн режимі.