Пошкоджена липа Петра Могили у Києві
Фото: Управління екології та природних ресурсів КМДА

Комунальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди, яка сталася 13 травня у Києві. Зокрема, працівники вже прибрали повалені дерева на Андріївському узвозі, на вулиці Шовковичній та Кудрявському спуску. 

Однак через буревій частина стовбура липи Петра Могили відламалася. Як повідомляють в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА, пошкодилася скелетна гілка дерева. 

Пошкоджена липа Петра Могили

"За попередньою оцінкою легендарну липу вдасться зберегти. Разом з колегами зробимо для цього все можливе", — сказав начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

В Управлінні додали, що після негоди у Києві пошкоджено близько 200 дерев. Увагу на липі Петра Могили акцентрують через те, що вона є однією з найстрашіхиї у Києві. 

За легендою, липу висадив сам Петро Могила біля Андріївського узвозу на честь часткової відбудови Десятинної церкви у 1635 році. За цими даними, липі може бути близько 400 років. Також існують версії, що дереву може бути близько 800 років. Липа Петра Могили є ботанічною пам'яткою природи місцевого значення.