Через тиждень німецькі фахівці приступлять до розробки проекту tram-train в Києві

За тиждень група німецьких фахівців почне роботу над аналізом стану і перспектив проекту tram-train в Києві. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.
"На InnoTrans-2016 в Берліні досягнуто домовленість про створення робочої групи німецьких фахівців, яка через тиждень почне роботу над аналізом стану і перспектив проекту tram-train в Києві. Ми покладаємо великі надії на цей проект, адже розрахунки на транспортній моделі показують дуже високий попит на цей маршрут", - написав Сагайдак.

Нагадаємо, в Києві мають намір запустити трамваї-поїзди (tram-train) з далеких околиць Троєщини до Березняків, Караваєвих дач і так далі. Такий гібридний вид транспорту зможе пересуватися як по трамвайній, так і по залізничній колії.

Завдяки новому транспорту у жителів Троєщини з'явиться можливість дістатися практично в будь-яку точку міста без пересадок. Можна буде доїхати до станцій Куренівсько-Червоноармійської і Святошинсько-Броварської ліній метро, пересісти на тролейбус, який прямує на проспект Возз'єднання, дістатися до міжміського пересадочного вузла на станції "Видубичі" або доїхати до платформи "Либідська". Далі трамвай-поїзд вирушить до Протасового яру, Центрального залізничного вокзалу, станції швидкісного трамваю "Політехнічна" та "Караваєвих дач".

"Київпастранс" має намір укласти з переможцем тендера договір на підготовку проектної документації. Передбачається, що цей процес триватиме до 8 місяців. Після цього почнеться будівництво ділянки колій біля залізничної станції "Дарниця" та депо на Троєщині. Також потрібно буде знизити посадочні платформи, так як трамваї будуть низкопідлоговими.

Джерело - 112.ua