Переправа через Ірпінь

У Київській області зведуть ще одну тимчасову переправу через річку Ірпінь, щоб впоратись із потоком автомобілів. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Він нагадав, що першу переправу через річку Ірпінь в районі села Стоянка відкрили у травні, після деокупації Київщини. Вона мала на деякий час замінити розташований поряд міст, який українські захисники підірвали в перші дні повномасштабного російського вторгнення, щоб зупинити наступ ворога на столицю. 

Проте у серпні стало зрозуміло, що ця переправа може не може впоратись із великим потоком транспорту, який щодня перетинає річку в обидва боки. Тому зараз ведуться роботи зі зведення ще одного тимчасового переїзду. Орієнтовно його мають відкрити 10 жовтня цього року.

"Розумію всі незручності та невдоволення громади, адже так само щодня їжджу цим мостом. Але прошу ще трохи потерпіти, і зовсім скоро ми вирішимо цю проблему", — зазначив Кулеба.

Він додав, що також триває ремонт повноцінного мосту через річку Ірпінь. Роботи ведуться навіть у вихідні дні. Проте строків їх завершення голова Київської ОВА не назвав.

Фільм "Залишаючи Ірпінь" про евакуацію з Київщини з'явився на Megogo