Через бої сильно постраждав трамвайний маршрут до Пущі-Водиці
Фото: КМДА

Трамвайний маршрут, який з’єднував Пущу-Водицю з рештою Оболонського району, сильно постраждав під час бойових дій. Про це повідомили у КМДА.

На маршруті були знищені підстанції, а рейки перебило вибухами у багатьох місцях. Маршрут обіцяють відновити, коли завершаться роботи із розмінування Пущі-Водиці.

Зараз замість трамвая курсує тимчасовий автобусний маршрут №12Т. Він відправляється від станції метро "Почайна" та їде до п'ятої лінії у Пущі-Водиці. 

Фото: КМДА

Фото: КМДА

Фото: КМДА

Також від обстрілів окупантів постраждав Пуща-Водицький психоневрологічний інтернат — його обстріляли в середині березня. На момент обстрілу всі мешканці інтернату вже були евакуйовані, тому ніхто не постраждав. 

Пошкодження самого інтернату не дуже серйозні — дах котельні був пробитий ракетою з "Граду", кілька будівель були посічені осколками, а вікна в них вибило вибуховою хвилею. Ще дві міни впали на територію інтернату. Зараз інтернат готується до відновлення роботи після закінчення розмінування.

Відзначимо, що Пуща-Водицький трамвай був запущений понад 100 років тому — у 1900 році. Тоді Пуща-Водиця ще була окремим селищем, і трамвайна лінія з'єднувала її з Києвом. Внаслідок бойових дій під час Другої світової війни трамвайні лінії були зруйновані. У 1944 році їх відновили.

Пущу-Водицю обмежили для в'їзду на невизначений термін