Частину північнокорейської ракети знайшли у Солом'янському районі Києва
Фото - Вечірній Київ

Частину північнокорейської ракети знайшли у Солом'янському районі Києва 2 січня, після ракетної атаки росії. Раніше повідомлялось, що біля будинку впав уламок "Кинджала".

Про це розповів директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександр Рувін в інтерв’ю "Вечірньому Києву". 

"Можемо підвередити кілька випадків використання рф північнокорейських ракет. 14 лютого росія вдарила по Україні щонайменше шістьма такими ракетами. Північнокорейські балістичні ракети KN-23 мають свою специфіку та особливості, зокрема летять швидше російських. Але загалом вони майже такі самі, як "Іскандер-М". Частину такої північнокорейської ракети ми знайшли після атаки на Київ 2 січня на Мокрій вулиці (колишня Кудряшова) у Солом’янському районі", — розповів Рувін.

Олександр Рувін також наголосив, що інститут досліджує метал, з якого зроблені крилаті ракети "Калібр", які окупанти запускають з кораблів і підводних човнів.

"Там сплав, покритий спеціальним кальцієм, який заважає радіолокаційним станціям виявляти та супроводжувати ціль. Однак є й хороша новина. Окупанти все менше атакують "Калібрами", бо наші захисники трохи почистили Чорне море від російських катерів", — розповів Олександр Рувін. 

Нагадаємо, 2 січня відбувся масований обстріл мирного населення росіянами. 

Внаслідок ракетного обстрілу мирного населення росіянами у мікрорайоні Бортничі в Києві пошкоджено приватні житлові будинки та будівлю церкви.

Також ми писали про те, що у Києві 2 січня енергетики ДТЕК заживили частину мешканців після ракетної атаки росіян. Також в усіх районах Києва відновили водопостачання. Проте в деяких будинках правого берега спостерігалось пониження тиску.

Обстріл України 2 січня коштував для росії близько 620 мільйонів доларів.

У навчальному закладі на Київщині встановлюють наземне укриття: фото