Бюджет Києва можуть змінити, щоб профінансувати встановлення пандусів у житлових будинках

У Київській міській раді розглядають можливість внесення змін до міського бюджету, щоб профінансувати встановлення пандусів у житлових будинках.

Про це повідомила Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська.  

Наприкінці 2023 року Київрада доповнила одну з міських цільових програм новим заходом — облаштуванням житлових будинків пандусами для маломобільних груп населення.

Виконавцями заходу визначили районні державні адміністрації. 

За результатами моніторингу виявили, що станом на 8 березня 2024 року Печерською, Подільською, Деснянською, Солом’янською та Шевченківською РДА видатки на облаштування безбар’єрного середовища у 2024 році взагалі не передбачили. 

“Це катастрофа, оскільки кількість людей з інвалідністю в результаті воєнних дій постійно збільшується. Київрада має внести зміни до бюджету, щоб передбачити фінансування на встановлення пандусів у підʼїздах житлових будинків. Це вкрай необхідно для забезпечення доступності та створення інклюзивного простору”, — зазначила депутатка.

Наразі районним державним адміністраціям доручили опрацювати всі звернення щодо встановлення пандусів та подати бюджетні запити на 20 млн грн кожен на роботи з облаштування цих пандусів.

Також “Наш Київ” писав, що у лікарні на Київщині встановлять 3D-принтери, які друкуватимуть протези для військових. 

Парки та сквери Києва зроблять безбар'єрними: подробиці