Будинок у Києві на вулиці Шептицького постачатиме електроенергію в енергомережу України: подробиці

Багатоповерхівка у Дніпровському районі Києва зможе постачати надлишок електроенергії у загальну енергосистему України. Це стало можливо завдяки сонячним панелям, які встановили на даху будинку.

Про це повідомили у КМДА.

Восени багатоповерхівка на вулиці Митрополита Шептицького отримала статус "активного споживача" електроенергії. На даху встановили 72 сонячні панелі. Таким чином будинок став енергонезалежним, а зайву електроенергію зможе віддавати країни.

Будинок у Києві постачатиме електроенергію в енергомережу України: подробиціЗа словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, будинок оснащений сучасними технологіями, що дозволяють йому працювати автономно під час відключень електроенергії. Завдяки цьому мешканці забезпечені водопостачанням, ліфтом, освітленням та інтернетом. Він додав, що цей проєкт є прикладом успішного впровадження енергоефективних рішень в житлових будинках та сприяє розвитку відновлюваної енергетики в Україні.

Голова ОСББ Станіслав Донцов зазначив, що будинок вироблятиме значну кількість електроенергії, особливо в сонячні дні, та віддаватиме залишок країні. У середньому об’єднання планує генерувати в загальну мережу влітку 70-80 кВт на годину, восени та навесні — 40-45 кВт.

Раніше ми писали, що сонячні панелі встановлять на всіх громадських будівлях України.

Енергетична незалежність: зустрічай в магазинах "АТБ" обладнання для встановлення власної сонячної електростанції