Бучу, Гостомель, Ірпінь і Бородянку відновлять у найкоротші строки — ОП
Фото: facebook.com/kirill.timoshenko

Звільнені від російських окупантів Бучу, Гостомель, Ірпінь та Бородянку відновлять у найкоротші терміни. Таке завдання поставив президент Володимир Зеленський, повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко. 

"Володимир Зеленський поставив завдання у найкоротші строки відновити інфраструктуру міст. Адже з Другої світової війни Київська область не бачила стільки жаху та руйнувань. В Бородянці зруйнована більша частина міста, під завалами, ймовірно, ще є люди", — розповів Тимошенко.

Наразі у Бородянці працює ДСНС — понад 50 спеціалістів вийшли на рятувальні роботи. Також уже вдалося відновити світло в 11 населених пунктах Броварського, Бучанського та Вишгородського районів. Електропостачання повернули до 2725 домівок. 

Вибухотехніки знешкодили вже 1364 вибухонебезпечних предмети, а служба автомобільних доріг Київщини наводить лад на дорогах міста, зокрема, на місці працює 19 одиниць дорожньої техніки. 

Також за своїми маршрутами почали їздити 56 приміських та міжміських автобусів. У звільнених населених пунктах навіть відновлюється дистанційне навчання. 

"Дорожники прибирають вулиці, повалені дерева, евакуюють машини, що постраждали від дій російської армії. На дорозі до міста Ірпінь облаштовується тимчасова переправа. Паралельно триває підготовка до будівництва нового мосту, яке розпочнеться вже найближчим часом. Новий міст буде ще краще зруйнованого", — написав Тимошенко.

Спротив російській окупації, день 43