Британія повністю скасовує мито на товари з України
Фото: unsplash.com

Уряд Великої Британії оголосив про повне скасування ввізного мита на товари з України в рамках чинної торговельної угоди між країнами. Таке рішення було прийняте для підтримки економіки України під час війни.

"Усе мито на товари, що імпортуються з України, тепер буде знижене до нуля, а всі квоти будуть скасовані відповідно до угоди про вільну торгівлю, що надасть Україні економічну підтримку у скрутний час. Прем’єр-міністр (Борис Джонсон — прим.) обіцяв знизити мито, щоб підтримати економіку України під час цієї кризи, коли відвідав Київ на початку цього місяця", — заявили у пресслужбі уряду Британії.

Повідомлення про скасування мита з’явилося після прямого звернення українського уряду щодо лібералізації тарифів. Зняття мита на ключові українські експортні товари, включаючи ячмінь, мед, консервовані помідори та птицю, має допомогти українському бізнесу та виробникам.

Також Британія оголосила про заборону на експорт певних товарів і технологій до росії, які країна-агресор могла б використати проти України. Серед таких товарів — обладнання для перехоплення та моніторингу.

Британія розширила санкції проти рф