Shypelyk
Фото: Shypelyk

Український бренд Shypelyk випустив осінню капсульну колекцію, присвячену автобусним зупинкам з мозаїкою. 

За словами засновників бренду, вони хочуть, щоб якомога більше людей дізналися про ці зупинки, які є у багатьох українських селах. Адже багато хто навіть не здогадується про існування цих малих архітектурних форм, які мають мистецьку цінність.

"Натхненням цього сезону слугували автобусні зупинки з мозаїкою. Бо усі ми на них чекали когось та проводжали, запізнювались і приймали важливі рішення. Щоб нагадати про приховану красу, яка ховається за шаром дорожнього бруду та сотнею обдертих оголошень. Там краса. Мозаїка над якою працювали місяцями. Скарби", — кажуть у Shypelyk.

Рекламну компанію до нової колекції теж знімали на старих мозаїчних зупинках. Перед цим їх відмили від бруду за допомогою спеціальної техніки, щоб показати усю красу цих споруд.  

"Багато з цих зупинок зроблені дуже талановито і тонко. В період 60-х - 80-х років це був дуже популярний вид літньої практики при художніх вишах. Тому уявіть, одну зупинку група студентів з куратором могла викладати місяць і більше", — додають засновники бренду.

До нової капсульної колекції увійшли пальта, лаковані плащі та тренчі, топи, капюшони, бомбери, штани-парашюти, панамки, боді та інші речі. Придбати їх можна на сайті Shypelyk.

Також у майбутньому бренд збирається створити ресурс, на якому будуть збирати інформацію про всі українські мозаїчні зупинки. Деталі проєкту поки не оприлюднили, проте вже зараз усі охочі можуть надсилати Shypelyk фотографії таких зупинок із геомітками.

Бренд одягу Bevza зробив фотосесію на київському хлібозаводі "Кулиничі"