LOGVIN
Фото: LOGVIN

Український бренд прикрас LOGVIN презентував нову колекцію "Скарб", створену у колаборації зі Скарбницею Національного музею історії України.

Натхненням та основою колекції став Мартинівський скарб — один із найвідоміших антських скарбів, які відносять до доби "ранніх" слов'ян (6-7 століття нашої ери) та періоду заснування Києва. 89 знахідок з цього скарбу зберігається в Скарбниці музею історії України, а ще 27 — у Британському музеї.

Найвідомішими артефактами зі скарбу є фігурки чоловічків та коней, виконані срібла та частково позолочені. Бренд LOGVIN з дозволу музею використали у створенні своєї колекції зображення цього Мартинівського чоловічка.  

Загалом колекція "Скарб" включає масивний перстень, сережки, створені за прадавніми мотивами, кольє з коралів зі срібним кулоном у формі монети та брошку. Усі прикраси містять зображення Мартинівського чоловічка. Прикраси виконані зі срібла з частковою позолотою у техніці кеумбу.  Усі вироби створювались вручну. 

"Ця колекція для нас є справжнім викликом, адже ми не тільки вперше об’єдналися з великою інституцією та переосмислюємо один із найвідоміших скарбів, знайдених на території України, але й маємо велику культурну та благодійну мету. В умовах війни, коли ворог розповсюджує наративи про те, що української культури та історії не існує, знищує історичні пам'ятки та спустошує музеї — ця колекція набуває особливого значення", — кажуть засновники бренду Вадим та Світлана Логвиненко.

Також вони повідомили, що збирають кошти для відцифрування та каталогізації культурної спадщини Музею історії України за допомогою аукціону та відрахування 15% прибутку від продажів нової колекції. Їхня мета — зібрати щонайменше 150 тисяч гривень. 

Нагадаємо, бренд Etnodim презентував дроп, присвячений річниці Революції на граніті. Дизайнери випустили стрічки з написом "Воля". За їхніми словами, революційні стрічки — це один із символів боротьби за незалежність України, тому дроп вирішили присвятити першій революції новітнього часу.

MM6 Maison Margiela та Salomon представили спільну колекцію взуття