Бренд Balenciaga приєднався до програми ООН, що допомогає українцям
Фото: Balenciaga

Люксовий іспанський бренд одягу та аксесуарів Balenciaga приєднався до Всесвітньої продовольчої програми ООН, що допомагає українцям, які були вимушені тікати від війни.

Balenciaga закликає жертвувати гроші на підтримку Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), щоб уникнути проблем із доступністю їжі в Україні та в інших країнах, спричинених війною.

Для цього створили спеціальну сторінку для пожертв, яку бренд просуває у своєму Instagram. На цій сторінці повідомляється, що ВПП розпочала екстрену операцію з надання продовольчої допомоги людям, які рятуються від війни всередині України та в сусідніх країн. Відзначається, що воєнні конфлікти є ключовим фактором голоду та продовольчої безпеки у світі, і Україна не є винятком.

Наслідки війни в нашій країні можуть бути катастрофічними для інших країн, оскільки басейн Чорного моря є одним із найважливіших районів у світі для виробництва зерна та сільськогосподарського виробництва, і будь-які перебої у виробництві чи поставках можуть спровокувати зростання цін, що вплине на мільйони людей, які вже постраждали від високої продовольчої інфляції у своїх країнах.

"Ще до конфлікту в Україні світ переживав рік катастрофічного голоду, а ВПП зіткнулася з безпрецедентним дефіцитом фінансування. Цей новий конфлікт та його наслідки посилять тиск на ресурси та підкреслять необхідність крокової зміни глобальної підтримки боротьби з голодом", — йдеться у повідомленні.

Раніше бренд Balenciaga також пожертвув цій програмі неназвану суму грошей

Спротив російській окупації, день 28

.