Борис Джонсон змінив фото профілю в Instagram на підтримку України
Фото: president.gov.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, що напередодні завітав з несподіваним візитом до Києва, змінив фото у своєму профілі в Instagram на підтримку України.

Фото профілю прем'єра Британії тепер стоїть на тлі українського прапора. Відзначимо, що у профілі ім'я Джонсона написане як borisjohnsonuk, що можна було трактувати як "українізацію" його прізвища. Однак закінчення uk насправді означає United Kingdom.

 Наприклад, ось так виглядав профіль Джонсона у січні. Ім'я теж написане як borisjohnsonuk.

Відзначимо, що напередодні Борис Джонсон несподівано завітав до Києва та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Свій візит в Україну голова британсього уряду не анонсував публічно.

Джонсон та Зеленський прогулялися Крещатиком, Майданом Незалежності та центром Києва, поспілкувалися з перехожими, відвідали меморіал Героям Небесної Сотні.

Під час свого візиту прем'єр Великої Британії оголосив про створення нового пакету фінансової та військової допомоги Україні.

"Я зустрівся зі своїм другом, президентом Зеленським, у Києві на знак нашої непохитної підтримки народу України. Ми створюємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої відданості боротьбі його країни проти варварської кампанії росії", — написав Джонсон у Twitter.

Також він повідомив, що Британія хоче допомогти Україні в розмінуванні територій, разом з партнерами постачатиме обладнання, новітні технології та надаватиме розвідувальну інформацію. Крім того, Джонсон виступив за посилення економічного тиску та санкцій проти росії. Зокрема, за його словами, йдеться про вплив на можливості рф використовувати її енергетичні ресурси.

До України Борис Джонсон прибув на спеціальному потязі "Укрзалізниці" з Польші. Він подякував українським залізничникам за їхню роботу під час війни.

"Я глибоко співчуваю вашим втратам та подумки з постраждалими залізничниками в Краматорську. Я хочу, щоб ви знали: Сполучене Королівство підтримує вас у цій боротьбі!", — заявив прем'єр-міністр Великої Британії.

 

А на додачу до пакета фінансової та військової допомоги Борис Джонсон записав звернення до залізничників. Приводимо його текст повністю нижче: 💬"Вітаю, це Борис Джонсон, прем'єр-міністр Сполученого Королівства. Я на борту фантастичного поїзда Укрзалізниці до Києва з Польщі. Просто хотів висловити вам величезну подяку - всій команді залізничників - за те, що ви робите. Я чув, що вас тут називають "залізні люди". Це, звісно, пов'язано з вашою залізничною індустрією, але водночас відображає і ваш дух, справжній український дух, який українці демонструють у спротиві жахливій агресії росії. Я глибоко співчуваю вашим втратам та подумки з постраждалими залізничниками в Краматорську. Я хочу, щоб ви знали: Сполучене Королівство підтримує вас у цій боротьбі!"

Posted by Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia on Saturday, April 9, 2022
Спротив російській окупації, день 46