Björk Ancestress
Фото: кадр із кліпу Björk Ancestress

Ісландська співачка Björk випустила кліп на пісню Аncestress. Трек вона присвятила своїй матері Хільдур Хауксдоттір, яка померла у 2018 році.

У записі пісні брав участь син співачки Сіндрі Елдон Торссон. Режисером відео став Ендрю Томас Хуанг. Раніше він працював із Björk над кліпами Mutual Core, Black Lake, Stonemilker та The Gate.

Пісня Аncestress увійде до нового альбому співачки Fossora. Його реліз має відбутися 30 вересня.

За словами Björk, у новому альбомі буде два треки, присвячені її матері. Аncestress була написана одразу після похорон жінки і, як розповіла Björk, стала звичайним бажанням співачки розповісти історію життя своєї матері.

Ця пісня — лист моєї матері, її історія з моєї точки зору. Вона написана в хронологічному порядку, перший куплет - це моє дитинство і таке інше. Тільки нещодавно я виявила, що ця пісня, ймовірно, якимось чином натхненна ісландською піснею Grafskrift, яка якимось чином є дуже прямою і патріархальною розповіддю про чиєсь життя. Я, ймовірно, хотіла підійти до цього жіночніше, до її біологічної та емоційної історії, а не до її професій, партнерів чи дат народження та смерті.
Слухай нове: Björk випустила сингл atopos