Біля універмагу "Україна" забудовник встановлює незаконний паркан
Фото: facebook.com/shelevytska

На вулиці Жилянській, неподалік від універмагу "Україна" та зупинки трамваю "Площа Перемоги", забудовник почав встановлювати паркан навколо земельної ділянки. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

За її словами, дозвільних документів на встановлення будівельного паркану у робітників немає, а реєстри зараз не доступні публічно. 

"Зі свого боку звернулася до прокуратури і до військово-цивільної адміністрації з проханням заборонити будь-які нові будівництва і ті будівництва, які викликають суспільний резонанс на час війни. Всі київські активісти — або на фронті, або допомагають фронту і не можуть та й не мають права зараз влаштовувати публічні масові протести. Дерибанити під шумок столицю не треба, будь ласка", — написала Семенова.

Фото: facebook.com/shelevytska

Фото: facebook.com/shelevytska

Директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко підтвердив, що забудовник не мав права на встановлення паркану.

"В них — дві земельні ділянки в оренді до 2036 року. Будь-які будівельні роботи, за нашою інформацією, там не можуть відбуватись, оскільки контрольну картку було видано виключно на утримання земельної ділянки. Станом на сьогодні контрольна картка прострочена. Будемо реагувати", — зазначив чиновник.

За даними "Хмарочосу", земельна ділянка на вулиці Жилянській, 148-162, перебуває в оренді ТОВ "Антуріон". Забудовник планує звести там "житлово-громадський комплекс з приміщеннями адміністративного та торговельного призначення".

Демонтаж 100-річної будівлі на Подолі зупинили активісти