Біля пам’ятника воїнам-визволителям на Оболоні співали та пригощали ветеранів

У четвер, 9 травня, київський мільйонер і меценат Олександр Меламуд привітав ветеранів та мешканців міста з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Про це повідомляється на офіційній сторінці Меламуда у Facebook.

Вже традиційно 9 травня щороку біля пам'ятника воїнам-визволителям на Оболоні у ветеранів є можливість згадати загиблих та заспівати військові пісні.

Пам’ятник був створений у 2012 році до дня святкування 67-ї річниці перемоги з ініціативи Олександра Меламуда і став першим меморіальним комплексом, присвяченим воїнам-учасникам Другої світової війни в районі. За задумом авторів, пам’ятник являє собою дві скульптури солдат біля вогнища — символ вічної пам’яті, які згадують свої загиблих друзів.

Сьогодні Олександр Меламуд заспівав військові пісні під гітару, пригощав та наливав традиційні «50 фронтових», вшановуючи пам’ять загиблих воїнів та вітаючи ветеранів з Днем перемоги над нацизмом.

Біля пам’ятника можна було зустріти людей різного віку, сім’ї у складі кількох поколінь, ветеранів Другої світової. Лунали слова подяки, до меморіалу приносили червоні квіти та згадували тих, хто не повернуся з війни хвилиною мовчання.