У Києві біля метро Університет не буде наземного пішохідного переходу: причина

Патрульна поліція Києва відмовилася від проєкту облаштування наземного переходу й встановлення світлофора біля метро "Університет". Йдеться про ділянку на перехресті бульвару Тараса Шевченка й вулиці Пирогова, де завжди містяни перебігали дорогу.

Як повідомили активісти "Пасажири Києва", замість цього патрульні пропонують модернізувати підземний пішохідний перехід, додавши пандуси та ліфти. Це має забезпечити комфортне пересування осіб з інвалідністю на цій ділянці.

Патрульна поліція Києва відмовилася від проєкту наземного переходу біля метро "Університет": який варіант пропонують патрульні.

Активісти стверджують, що патрульна поліція Києва такими рішеннями проявляє зневагу до киян і суб'єктивно та безпідставно блокує корисні та потрібні ініціативи.

Цікаво, що у грудні 2022 року документи стосовно облаштування наземного регульованого переходу на метро "Університет" поліція втратила під час підготовки можливо штурму адмінбудівлі. Цієї та іншою документацією обкладали віконні рами.

Раніше ми писали, що поліція Києва виступає проти створення смуг громадського транспорту на Повітрофлотському проспекті, поки не буде розширена проїзна частина дороги.

Біля метро "Театральна" облаштовують наземний пішохідний перехід