Перша у світі бойова вишиванка
Фото: 118 окрема бригада територіальної оборони / facebook.com

Бійці Черкаської тероборони показали першу у світі бойову вишиванку. Фото та відео опублікували на сторінці 118 окремої бригади територіальної оборони. 

"Особливе піднесення, коли у вишиванці. Вишиванка — це насамперед, одяг для душі. І коли на тобі бойова вишиванка, то бойовий дух кожного бійця Черкаської тероборони буде ще загартовуватися і стане ще сильнішим", — розповів Максим Дубінський, пресофіцер Черкаської тероборони. 

За його словами, ідея прикрасити однострій вишиванкою з'явилася у одного із бійців Черкаської ТрО. Далі з цією ініціативою військові звернулися до місцевих художників. Допомогла реалізувати задум творча майстерня Олександри Теліженко.

Перша бойова вишиванкаПерша бойова вишиванкаКерівниця студії пояснила, що на бойову сорочку ЗСУ нашили оздоблену вишивкою маніжку, аби військові за потреби могли самостійно її пришити у польових умовах.

"Форма військова — вона готова. Зверху трикотаж, по ньому не вишиєш. Та і як по готовому. Тому ми прийшли до такої видумки: вишиваємо маніжку, враховуємо усе до міліметра, аби її можна було накласти і пришити у польових умовах", — розповіла Теліженко. 

Спротив російській окупації, день 85