Безкоштовні екскурсії Києвом 26-29 червня: як зареєструватися

До Дня Конституції України в Києві відбудуться п’ять безоплатних тематичних екскурсій, а також одна екскурсійна прогулянка Святошинським районом.

Про це повідомляють на Офіційному порталі Києва. 

Маршрути розробили відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Екскурсія “Святошинське намисто” 

Під час прогулянки можна дізнатися про те, як створювали та розбудовували Святошинський район — від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву. Також учасники зможуть дізнатися про видатних особистостей, які тут жили.

Екскурсія “Тисячолітній шлях Конституції” 

Кияни та гості столиці матимуть змогу почути про перші закони давньоруської держави, Війська Запорозького та УНР, а також довідатися, як приймався Основний Закон незалежної України.

Екскурсія “Київ: нескорені та незалежні” 

Учасники довідаються про боротьбу за незалежність України та відвідають місця, які зберігають пам’ять про Героїв та Героїнь війн, революцій, визначних діячів і діячок громадсько-культурного руху, талановитих вчених і митців.

Екскурсія “Конституція — від створення до сьогодення”

Під час прогулянки можна буде ознайомитися з Основним Законом України від часів його першої розробки на початку XVIII століття й до моменту ухвалення Конституції незалежної України в 1996 році.

Реєстрація на екскурсії — обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

“Наш Київ” вже писав, що цього тижня, з 25 до 30 червня, в Києві відбудуться продуктові сільськогосподарські ярмарки.

Стабілізаційні відключення у Києві 24 червня: коли вимикатимуть світло