Безготівкова оплата у маршрутках
Фото: КМДА

Безготівкову оплату проїзду у київських маршрутках можуть запровадити вже у цьому році. Про це пише "Вечірній Київ" з посиланням на заступника начальника департаменту управління проєктами КП "ГІОЦ" Романа Деркача.

За його словами, зараз триває робота з приєднання приватних перевізників до столичної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Посадовець додав, що "ГІОЦ" додає усіх зусиль, щоб ця система у маршрутках запрацювала вже у цьому році.

"Для цього (введення безготівкової оплати у маршрутках — ред.) потрібне бажання приватних перевізників. Обладнання рухомого складу транспорту приватних перевізників, валідаторами або альтернативними інструментами валідації та обліку оплати проїзду. Щиро сподіваємось та прикладемо максимум зусиль, щоб це відбулось у 2023 році", — каже Деркач.

Нагадаємо, що восени 2022 року на всіх муніципальних маршрутах Києва запрацювала оплата банківською карткою, а у січні 2023-го її у тестовому режимі запустили у Київській кільцевій електричці. 

Також Деркач анонсував появу й нових транспортних сервісів для столичних пасажирів, над якими зараз ведеться робота. Про які саме сервіси йдеться, він не уточнив.

Нагадаємо, також у Києві планують створити електронний проїзний як альтернативу пластиковій картці. Така віртуальна транспортна карта має з’явитися у додатку "Київ Цифровий".

Кличко відхилив петицію про безготівкову оплату в маршрутках: причина