Фото: unsplash.com
Facebook видалив сторінку I am Ukrainian

Соцмережа Facebook без попередження видалила сторінку українського документального проєкту I am Ukrainian після публікації трейлера серіалу "Діти Бомбосховищ". Про це повідомив режисер та засновник проєкту Юліан Улибін.

За його словами, сторінку створили три роки тому, і в неї було близько 113 тисяч підписників. Але після того, як на сторінці виклали трейлер документального серіалу "Діти Бомбосховищ" про життя маленьких українців під час війни, соцмережа повністю її видалила із позначкою, що проєкт, начебто, порушує стандарти спільноти та пропагує суїцид. Жодних інших пояснень або можливості оскаржити таке рішення соцмережа не надала.

"Фільм "Діти Бомбосховищ" уже відзнято, і жоден Facebook нас не зупинить. Видалити сторінку за те, що ми знімаємо документальний серіал, про те, як росія вбиває наших дітей. Це — вже повний абсурд. З позначкою, що ми пропагуємо суїцид. Це — вже повний маразм. Наших дітей вбивають кожного дня!", — написав Улибін.

Він додав, що, попри блокування з боку соцмережі, серіал вийде на усіх медійних платформах, і його побачить увесь світ. Режисер попросив українців надати розголосу цій справі, щоб якось вплинути на рішення Facebook.

 Відзначимо, що це — вже не перший раз від початку повномасштабного російського вторгнення, коли акаунти та сторінки українців блокують у соцмережах. Так, у серпні акаунт українського гурту Kalush Orchestra заблокували у ТікТок після численних скарг від російських користувачів. А трохи раніше того ж місяця Instagram видалив сторінку Асоціації родин захисників "Азовсталі". Проте повернув її після звернення українських чиновників.

Ілон Маск додасть опцію донатів у Starlink