"Авіаудару точно не було": постраждала під час обстрілу пологового будинку в Маріуполі розповіла свою версію
Фото: скріншот

Жителька Маріуполя Маріанна Вишемирська, яка постраждала внаслідок обстрілу російськими військовими маріупольського пологового будинку 9 березня, дала інтерв'ю, у якому розповіла свою версію подій. Відео з розповіддю Маріани почало поширюватись у російських пабліках. Невідомо, де вона зараз, хто її знімав та на яких умовах.

6 березня Мар'яна з чоловіком прийшли до пологового будинку №3. За словами жінки, йти більше не було куди. У пологовому будинку №2 Маріуполя пацієнток не приймали, а у пологовому будинку №1, де були сонячні панелі, влаштувалися військові.

У ніч на 9 березня, як розповіла Маріанна, жодних пострілів не було і жінки у пологовому будинку спокійно спали.

За словами Вешімірської, авіанальотів не було, проте жінки, які на той момент лежали у пологовому будинку, чули, як прилетіли два снаряди, а потім два вибухи.

"Коли стався вибух, все було спокійно. Це було 9 березня. Жодних пострілів не було, ми спокійно спали вночі. І потім 9 березня ми спокійно сиділи, обговорювали "Пакунок малюка", що там усередині і почули, як прогримів снаряд. Потім я особисто накинула на себе ковдру інстинктивно і почула другий снаряд. Мені частково потрапили шибки, трішечки розсікли ніс, під губою та вгорі, але це було незначно, — розповіла Вишемирська. - Вже другий вибух прогримів, ми вийшли і нас евакуювали до підвалу. Згодом ми почали обговорювати, чи був авіаналіт. Сказали, що авіанальоту не було, підтвердилася наша думка, що ми не чули, вони теж не чули. Сказали, що то прилетів снаряд. Після того, як пролунали ці два вибухи, теж не було більше жодних вибухів".

За її словами, жінки просиділи у підвалі 5-10 хвилин, більше вибухів не було. Потім прийшли військові та сказали, що готові евакуювати пацієнток та персонал.

У сторіс на своїй сторінці у Instagram Вишемирська зазначила, що не потрібно плутати пологовий будинок №1 і той пологовий будинок, який був обстріляний. За словами Маріани, перший пологовий будинок знаходиться на околиці Маріуполя і саме його наприкінці лютого зайняли військові. Пологовий будинок №3, в якому була дівчина, функціонував - у ньому працював персонал і лежали породіллі.

В цілому, Маріана повторила історію, яку розповіла в інтерв'ю.

Спротив російській окупації, день 38