Авангардна історія України: Мінкульт запустив новий проєкт

До Дня Української Державності Міністерство культури та інформаційної політики запустило проєкт "Авангардна історія України". Ініціатива триватиме два місяці, впродовж яких буде презентована тисячолітня українська історія.

Наразі Міністерство створило сторінку в Інстаграм, де пости англійською мовою розповідають про характерні для українців особливості через призму історичних подій. Зокрема, на сторінці вже можна знайти дописи про хоробрість нашого народу, його музичність чи підприємницьку жилку.

Крім того, наступним кроком буде встановлення інтерактивних інсталяцій на найбільших площах міст Європи. Вони також презентуватимуть авангардну історію України.

"У боротьбі за визнання українського мистецтва у світі одну з головних ролей займає саме боротьба за український авангард, який росіяни традиційно намагалися апропріювати", – коментує проєкт голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

У Мінкульті впевнені, що реалізація ініціативи "Авангардна історія України" сприятиме укріпленню нашої держави як повноцінного члена ЄС.