"АТБ" увійшла до трійки лідерів незалежного рейтингу українських компаній за виторгом

Компанія «АТБ», що є багаторічним лідером вітчизняного ритейлу, за фінансовими результатами року не тільки втримала свої позиції, але й потрапила до переліку 10 українських компаній за виторгом. Більш того, вона увійшла до першої трійки цього незалежного рейтингу. Дві інші позиції обійняли енергокомпанія D.Trading і національне підприємство «Енергоатом».

Про це свідчать оновлені фінансові дані, які нещодавно оприлюднила Державна служба статистики України. Загалом звітність подали понад 360 тисяч вітчизняних компаній.
Спираючись на ці об'єктивні показники, аналітики організації YouControl, власне, й склали рейтинг лідерів. 

Ставши форпостом продовольчої безпеки країни, «АТБ» активно відновлюється та розвивається. Минулого року, за результатами незалежного дослідження MPP Consulting, компанія єдина з ритейлерів увійшла до першої п'ятірки переліку 50 найдорожчих українських брендів.

Важливо, що динамічний розвиток «АТБ», окрім забезпечення широких верств населення гарантовано свіжими продуктами та якісними товарами першої необхідності за чесними цінами, сприяє також зміцненню вітчизняної економіки.

За результатами минулого року до бюджетів усіх рівнів групою компаній «АТБ» було сплачено 25,06 млрд грн податків і зборів. З цієї суми до держбюджету спрямовано 16,49 млрд грн, до місцевих бюджетів —  6,02 млрд грн, до цільових фондів – 2,55 млрд грн. 

Згідно з даними з відкритих джерел сума сплачених компанією протягом 2023 року податків на 4,62 млрд грн перевищила фінансові результати попереднього аналогічного періоду. Навіть у перший рік війни, коли економіка країни зазнала колосального удару,  на «АТБ» припало близько половини  бюджетних надходжень від усього вітчизняного ритейлу. Цей внесок став одним із факторів, які дозволили вітчизняній економіці не тільки втриматися, але й розпочати поступове відновлення. Внесок представників оптової та роздрібної торгівлі у ВВП нашої країни становить близько 14%.

Компанія «АТБ» вчергове довела, що є стійким бізнесом і точкою опори для українських захисників, економіки та суспільства загалом. Загальна сума допомоги від компанії Збройним силам, медичним установам, рятівникам, постраждалому цивільному населенню тощо вже перевищує 1,5 мільярда гривень. Безпрецедентні ініціативи «АТБ» («Сертифікат для ЗСУ», «Благодійний внесок», Благодійний марафон до 30-річчя компанії та ін.) допомогли зібрати кошти на закупівлю більш як тисячі одиниць спецтехніки для ЗСУ та такої самої кількості сучасних дронів.

Подарункові сертифікати "АТБ" — простий спосіб підтримати близьких або допомогти з провіантом захисникам