Атака ударними дронами по Києву вночі 16 жовтня 2024 року: що відомо про наслідки

Після одноденної перерви вперше за майже 50 днів, вночі 16 жовтня російські війська знову атакували Україну дронами, зокрема намагалися вдарити по Києву.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Повітряна тривога у столиці тривала понад дві години, всі ворожі БпЛА знешкодили на підступах до міста. Інформація щодо руйнувань чи постраждалих не надходила. Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються.

Загалом в ніч на 16 жовтня по Україні запустили 136 ударних дронів — 51 БпЛА збили, 60 “заглушили” засобами РЕБ. Близько 20 ще знаходяться у повітряному просторі країни — по ним ведеться бойова робота. 

UPD 10:20 Через атаку безпілотниками тривога на Київщині тривала понад 12 годин — про це розповів голова Київської ОВА Руслан Кравченко. 

В регіоні працювали сили ППО, ворожі цілі знищено. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не допущено, без постраждалих серед населення. 

Внаслідок падіння уламків в одному з садових товариств загорівся приватний будинок. Пожежу ліквідували, будівля зазнала значних руйнувань. Також згорів автомобіль, що був поруч, пошкоджено ще один будинок, господарчі приміщення та паркан.  Атака ударними дронами по Києву вночі 16 жовтня 2024 року: що відомо про наслідкиОперативні групи продовжують роботу з фіксації та ліквідації наслідків ворожої атаки.

“Наш Київ” також писав, що у столиці покажуть документальну стрічку Сенцова “Реал”.

Судитимуть трьох "беркутівців", які першими почали стріляти по людях на Майдані: деталі