Архітектори створили концепт постійного житла для переселенців Oselya
Зображення: KYB Architects

Архітектурне бюро KYB Architects розробило концепцію житла для внутрішніх переселенців, які вимушені були покинути свої домівки через російське вторгнення в Україну.

Проєкт житла Oselya являє собою каркасні двоповерхові будинки, які легко та швидко будувати. Таке житло є не тимчасовим, а постійним — в будиночках переселенці матимуть усі необхідні умови для проживання на необхідний їм проміжок часу. А надалі житло можна буде використовувати за іншим призначенням.

"Технологія каркасного будівництва дозволяє швидко адаптувати їх (будинки — ред.), наприклад, у студентське містечко, креативний простір, гуртожиток, офісні приміщення тощо.
Проте наразі першочерговим є забезпечення переселенців гідним житлом у короткі терміни. Проєкт Oselya вирішує цю проблему у найкращий спосіб", — кажуть автори концепції.

будинок для переселенців Oselya

будинок для переселенців Oselya

Згідно з концепцією, в кожному будинку будуть окремі вітальні на 2-3 особи, загальна житлова зона, кухня, їдальня, душова та санвузол, тераса та патіо. В рамках проєкту пропонується створювати повноцінні містечка з власним дитсадком, супермаркетом, сімейним кафе та всім необхідним для нормального життя навіть у воєнний час. Також планується створення серії будинків сімейного типу — дуплексів з власною земельною ділянкою.

На Львівщині відкрили друге модульне містечко для переселенців