Архітектори показали нові візуалізації Дому Рональда МакДональда у Києві: фото

Перший в Україні Дім Рональда МакДональда у Києві спроєктує студія ZikZak Architects. Його побудують на території лікарні Охматдит, щоб діти, які лікуються в клініці, мали змогу перебувати разом із батьками.

Архітектори показали нові візуалізації Дому Рональда МакДональда у Києві: фотоАрхітектори підкреслили, що намагалися дотриматися архітектурного стилю навколишньої забудови. 

Згідно з проєктом, будинок матиме схожість із сучасною житловою архітектурою, але делікатно виділятиметься різноколірними деталями на вікнах та підвіконнях. Пастельний колір Дому гармонізуватиметься з історичними фасадами будівель і видом на вулицю.

Архітектори показали нові візуалізації Дому Рональда МакДональда у Києві: фотоКарнизи розробили округлими, як у "Будинку сімей військових", що стоїть поруч. За задумом, округлість карнизів символізуватиме єдність і ніжну опору.

Архітектори показали нові візуалізації Дому Рональда МакДональда у Києві: фотоАрхітектори вирішили підкреслити текстуру і рельєфність будівлі. Для цього використають клінкерну плитку на цегляній кладці фасаду, яку кластимуть за різними схемами.

Дім Рональда МакДональда матиме 50 спалень з окремими санвузлами, фоє, загальну кухню та їдальню, конференц-зал, офісні приміщення, ігрову кімнату, зону відпочинку, пральню та складські приміщення.

Архітектори показали нові візуалізації Дому Рональда МакДональда у Києві: фотоБуде й підземний поверх, де розташують житлові приміщення на 197 місць, кухню, комору для зберігання їжі, гардероб, туалети, душові та технічно-складські приміщення.

Наголошується, що будинок розрахований для безбар’єрного середовища й маломобільних груп населення. Зокрема для сімей з дітьми з обмеженими можливостями пересування передбачено спеціально розроблений поверх.

Раніше ми писали, що лікарня Охматдит уклала з фундацією Рональда МакДональда договір про спільну діяльність.

У Києві з'явиться перший в Україні Дім Рональда МакДональда